AAN HET LADEN
Visie.

Creativiteit gaat over spelen

Homepage.

Ga terug naar de startpagina

Creativiteit gaat over spelen
Creativiteit gaat over spelen en in spelen ontstaan automatisch mogelijkheden, ontdekkingen, nieuw en groei.
Als kind hebben we het spelen nog volop voorhanden. We maken en scheppen van alles. Bijna ieder kind speelt, gaat, voelt, kijkt, ontdekt, geniet, is gefrustreerd, volgt z’n impuls. Zij is in contact met wie zij werkelijk is en met haar omgeving. Ze is trouw aan ‘zelf’ en aan dat wat in haar opkomt. Ze volgt haar als de gewoonste zaak van de wereld. Ze overweegt niet, analyseert niet en heeft geen vol denkend en controlerend hoofd. Ze volgt haar lijf en haar handen. Ze is als een stroom, zonder goed of fout, ze gaat vanzelf. Ze is er met wat er is in het moment , in het hier en nu. Zij is echt en levend. Misschien dat velen ons daarom als volwassene ongemakkelijk voelen bij spelen. Onze authentieke, spontane kant wordt dan zichtbaar, ons ‘zelf’ zichtbaar in beeld. Ook kwetsbaar. In spelen verlies je je controle.
Spelen, doe jij het nog ?

Lees onderstaande artikelen, ter aanvulling van mijn visie:

Evenwicht
Taal
Voorbij het denken
Weg van wij naar ik
Niet weten...
Authentiek gevuld...
volgende
Visie.

Creativiteit gaat over spelen

Homepage.

Ga terug naar de startpagina

Creativiteit gaat over spelen
Naar ons volwassen leven toe verliezen we vaak levendigheid/spontaniteit in wie we werkelijk zijn. We leren ons in de situatie aan te passen. We leren ons hoe we ons horen en moeten gedragen en welk gedrag gewaardeerd wordt en welk gedrag niet is toegestaan. We leren levende delen te controleren. In je volwassen leven kun je je weer/meer vrijmaken in gebieden die wezenlijk bij jou horen. Je hebt dan in jou vrijheid en ruimte nodig om jou naar buiten te brengen en in de wereld te zetten. Ik sta mij toe om te zijn wie ik werkelijk ben. Dat is een zoektocht en een proces op zich.

In alle groepen kun je hierin aan de slag. Aan alle groepen ligt deze visie ten grondslag. In de beeldende groepen is de ingang van de lessen via beeld, in de Gestalt-Art groepen jouw persoonlijke groei en beeld.
Ik voel me heel enthousiast over het werk wat ik doe. M’n beeldend kunstenaarschap en m’n Gestalt-Art therapeutschap staan voor creëren. Ze geven zoveel mogelijkheden voor een betekenisvol, gelukkig en gezond leven. Dat heb ik zelf aan den lijve ervaren en ervaar ik nog steeds en dat zie ik ook bij cliënten, studenten en cursisten in onze praktijk. Zelf leer ik ook veel in contact met hen. Ik voel blijheid als ik iets kan betekenen in jouw proces van vrijmaken en in jouw spelen, stroom en creativiteit. Ik zet me hier graag voor in.
Creativiteit zit hem niet in dat wat je al weet of kent, maar juist in oog hebben voor nieuw, voor dat wat zich laat vinden, voor dat wat jij schept. Gezondheid en groei hebben een verbinding met creativiteit. Het zijn belangrijke helpers in een gezond en groeizaam leven.
vorige